Menu Sluiten

Visualisaties

Hoe gaat het eruitzien?

Uitzicht op de windturbines vanaf OBS Kolmenscate
Uitzicht op de windturbines vanaf het speelveld naast OBS Kolmenscate
Windturbines Anna Reynvaanstraat, uitkijkend focusgebied 13
Windturbines Marie-Anne Tellegenstraat uitkijkend op focusgebied 3.
Windturbines Mina Krusemanlaan uitkijkend op focusgebied 13.
Windturbines Carry Pothuisstraat uitkijkend op focusgebied 3.
De Braam, Deventer
Uitzicht vanaf de Wilhelmina Druckerstraat
Harriet Freezerstraat
Zelfs op ruim 1700 meter is het vanaf het winkelcentrum nog goed te zien.
Oxersteeg
Alferinklaan, Bathmen
Gorsselseweg, Bathmen
Oxerhof – Joppe
Het Wilgert – Epse
Kruklandsweg – Epse
Skyline Deventer vanaf De Worp
Toelichting op ingetekende windturbines aangaande bovenstaande visualisaties focusgebied 3.
Toelichting op ingetekende windtubines aangaande bovenstaande visualisaties focusgebied 13.

Gaat het er zó uitzien?

Gaat het er zó uitzien? Ja, deze foto’s zijn gebaseerd op de werkelijke hoogte en getoonde locaties van de windturbines. De woordvoerder van de gemeente Deventer heeft aangegeven “… dat de beelden van de bewoners een aardig waarheidsgetrouw beeld geven”. Als je wilt weten hoe deze visualisaties tot stand zijn gekomen, klik dan hier.

De windmolens in Colmschate worden geplaatst aan de rand van de wijk Colmschate-Zuid. In een strook langs de A1 tussen de afslag Deventer-Oost en Bathmen vindt je straks aan beide zijden tot 9 windturbines met een hoogte tot 225 meter. Dat zijn grofweg gezegd, de hoogste windmolens van Nederland. Of, anders gezegd, ca. vier keer zo hoog als de toren van de Lebuineskerk. Niet alleen voor de bewoners van Colmschate maar ook Oxe, (een deel van) Bathmen en Epse zal dit een aantasting van hun uitzicht zijn. Meer weten? Klik hier.

Slagschaduw

Onderstaande visualisatie geeft een beeld van de slagschaduw. Niet alleen storend en irritant maar ook ziekmakend. Door de voorgenomen plaatsing aan de zuidkant van Deventer zal de impact door de opkomende zon gigantisch zijn. Voor meer informatie en achtergrond over de totstandkoming van bovenstaande visualisatie, klik hier.

Met behulp van deze en andere visualisaties krijg je een beeld van hetgeen de wijk te wachten staat. Ons woongenot, de gezondheid en leefgebieden worden dermate aangetast dat de bewoners de handen ineen slaan en een tegengeluid laten horen. Wij streven naar participatie met als doel, maatschappelijk draagvlak te creëren voor alle betrokken partijen. Klik hier voor meer visualisaties én de wijze waarop deze tot stand zijn gekomen.